מתכון

בסבוסה בסירופ אצטרובלים וגרניטה רימונים

פברואר 2020
  • בסבוסה בסירופ אצטרובלים וגרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
    בסבוסה בסירופ אצטרובלים וגרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
  • גרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
    גרניטה רימונים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

את גרניטה הרימונים מגישים כאפקט מצנן לצד עוגת סולת נימוחה ומבושמת בסירופ

עוגת סולת נימוחה ועסיסית שמתובלת בסירופ אצטרובלים. כן, קראתם נכון. בשביל להשיג אותם תצטרכו לכתת רגליים ולאסוף 3 אצטרובלים סגורים וירוקים מהאורן הסמוך לביתכם, אבל זו לא צריכה להיות בעיה מכיוון שאורנים יש במדינתנו בשפע. אם הצלחתם למצוא אצטרובלים, תקבלו סירופ עם טעם וניחוחות של דבש-אורנים; ואם לא הצלחתם — השתמשו בדבש אמיתי.

שימו לב: זמן ההכנה אינו כולל את השעתיים הנדרשות להקפאת והכנת גרניטת הרימונים.

הכנה מראש: מכינים את העוגה יום קודם ושומרים מכוסה מחוץ למקרר (בשום אופן לא במקרר!). את הסירופ מכינים לפני ההגשה ויוצקים בעודו חם. את הגרניטה רימונים אפשר להכין גם חודש מראש.

לא מצאתם אצטרובלים? הפחיתו מכמות הסוכר 150 גרם והוסיפו 150 גרם דבש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגרניטה רימונים (לתבנית תנור שטוחה)

לבסבוסה (לתבנית פיירקס בגודל 20×30 ס”מ)

לסירופ אצטרובלים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים גרניטה רימונים

1

מבשלים סוכר ומים בסיר 4-3 דקות עד שהסוכר נמס ומצננים.

2

מערבבים את הסירופ עם מיץ רימונים ולימון, יוצקים לתבנית ומקפיאים שעתיים. מגרדים את הגרניטה עם מזלג ליצירת גבישי קרח ומחזירים למקפיא לשעתיים נוספות.

מכינים בסבוסה

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

4

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים סולת ומערבלים לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים יוגורט וחלב ומערבלים עד לקבלת בלילה דביקה במרקם גרגרי. יוצקים את התערובת לתבנית.

5

אופים 30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים וחותכים למעוינים.

מכינים סירופ אצטרובלים

6

עוטפים אצטרובלים במגבת מטבח נקייה ושוברים אותם קלות בעזרת פטיש שניצלים.

7

מביאים לרתיחה מים, סוכר ומיץ לימון בסיר ומוסיפים את שברי האצטרובלים. מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות למיצוי טעמים. מסננים את הסירופ החם ויוצקים בנדיבות על העוגה הקרה.

להגשה

8

חותכים את הבסבוסה לפרוסות בצורת מעוינים ומגישים עם תלולית של גרניטה רימונים.