מתכון

בצל ממולא באורז ברוטב סילאן ותמרהינדי

מנה מלאת טעם שמתאימה לאירוח כמנה ראשונה. רות אוליבר מלמדת להכין בצל ממולא צעד אחר צעד

65,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
בצל ממולא באורז ברוטב סילאן ותמרהינדי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
בצל ממולא באורז ברוטב סילאן ותמרהינדי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למלית:

לרוטב הבישול:

אופן ההכנה

מכינים את הבצלים למילוי:

1

חורצים כל בצל על קליפתו מהגבעול עד השורש, אבל רק עד לב הבצל. מניחים בקערת זכוכית, מכסים ומאדים במיקרוגל 8-5 דקות לריכוך חלקי. מקררים היטב ומפרידים בין הגלדים. שומרים את ליבות הבצלים לריפוד הסיר. לחילופין אפשר לחלוט את הבצלים החרוצים בסיר עם מים רותחים במשך 15-10 דקות.

מכינים את המלית וממלאים:

2

מטגנים בצל במחבת עם שמן 4 דקות להזהבה קלה. מוסיפים אורז ומטגנים עוד דקה-שתיים. מצננים ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

3

מניחים כפית מלית בחלק הפנימי של כל גלד ומגלגלים לפי צורתו הטבעית (הוא כמעט מתגלגל מעצמו). מרפדים סיר בליבות הבצלים ששמרנו ומסדרים עליהן את הממולאים עם התפר כלפי מטה בצפיפות ובשכבה אחת.

מכינים את הרוטב ומבשלים:

4

מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ויוצקים על הבצלים. מניחים עליהם צלחת ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים.