מתכון

בצק פסטה של רונימוטי

ינואר 2016
לפני שמתחילים: בצק פסטה 
. צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר
לפני שמתחילים: בצק פסטה . צילום: ריאן | סגנון: רותם ניר

המתכון הבסיסי שלפניכם מתאים לכל צורות הפסטה שתרצו להכין. הוא עשיר במיוחד בביצים, ואת הקמח הלבן אפשר להחליף בקמח מלא

היא שוברת דיאטה סדרתית, במיוחד כשהיא טובלת ברוטב שמנת או ממולאת בגבינה. בחג הזה תאכלו אותה בגרסה טרייה וביתית.

ניוקי די פרומאג’יו, קנלוני די ספינאקי; יש אנשים שמספיק להם לשמוע את צירוף המילים המתגלגלות האלה, כדי לפתח תיאבון בריא. מה יש בה בפסטה, שהיא כל כך טעימה ונחשקת בשלל רטבים וטעמים? היא ללא ספק אחד המאכלים הכי מנחמים ושוברת דיאטה סדרתית. בגרסה הטרייה והביתית שלה היא מתקבלת טעימה עוד יותר, בין אם מדובר בניוקי של תפוחי אדמה או בקנלוני שמכינים מבצק עשיר בביצים וחלמונים, כמו זה שלפניכם. שוחרי הבריאות מוזמנים להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא. לקראת שבועות, החג החלבי הכי טעים, שעושה הרבה כבוד לפסטה, תכינו אותה טרייה בכל מיני רטבים.

המתכון הבסיסי שלפניכם מתאים לכל צורות הפסטה שתרצו להכין. הוא עשיר במיוחד בביצים, ואת הקמח הלבן אפשר להחליף בקמח מלא. הבצק נשמר יומיים במקרר או 3 שבועות בהקפאה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לשים את כל החומרים במשך כ-10 דקות בקערת מיקסר עם וו לישה, עד שמתגבש בצק אלסטי.

2

עוטפים במגבת או בניילון ומשאירים לנוח כשעה במקרר לפני העבודה. מרדדים, חותכים ומשתמשים לפי הצורך.

“רונימוטי”, מעדנייה-מסעדה איטלקית, בית פסטה וגם אהבתם של רוני (בלפר) ומוטי (סופר) — בשלנים במטבח ובני זוג בחיים. בתפריט מבחר אנטיפסטי, ממרחים ונקניקים ביתיים, לחמים מיוחדים, מתוקים וגאוות הבית — רביולי וניוקי במגוון מליות בעבודת יד (שעד לאחרונה סופקו רק למסעדות איכות). את כל המנות מכינים יומיום במטבח שמאחורי המעדנייה ללא מכונות, אלא רק בארבע ידיים אוהבות וידעניות. כמו באיטליה. אל “רונימוטי” מביאים בלפר וסופר את הידע שרכשו במסעדות מובילות. סופר הוא בוגר “קרן” ו”פרונטו” (בשניהם שימש כסו-שף, ומטעם השנייה גם נשלח להשתלמות במסעדות הכפריות של טוסקנה). בלפר עבדה ב”צ’ימיצ’נגה” ובנתה את התפריט של ה”שושנה ג’ונסון” התל אביבי. הם חברו ב”צ’נקולו”, מסעדתו האיטלקית של סופר שהיתה בהרצליה פיתוח.