מתכון

בקלאווה אגוזי לוז עם סירופ קלמנטינות

דצמבר 2018
2 דירוגים
בלאווה מגולגלת של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה
בלאווה מגולגלת של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

חן קורן גדלה על בקלאווה ופיתחה מתכון לאחת בעלת מלית בטעם אגוזי לוז וסירופ קלמנטינה. אלון פישט את שיטת ההכנה

שיתוף הפעולה בין בני הזוג מוליד בקלאווה מצטיינת שקשה מאוד להפסיק לאכול ומאוד קל להכין (בטח ביחס לאחיותיה לז’אנר).  כל מה שצריך זה להצטייד במקל עץ בקוטר 2 ס״מ ובאורך כ-60 ס”מ. כדי לשמור על הבקלאוות בפריכות מרבית, יוצקים עליהן את הסירופ רק כשהן וגם הסירופ צוננים. את הבקלאוות אפשר להכין עד שבועיים מראש, הן נשמרות מעולה בהקפאה. במקרה כזה מאחדים עם הסירופ לפני ההגשה.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לסירופ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המלית.

מגלגלים את הבקלאוות, ממלאים ואופים:

2

פורשים יריעת בצק פילו על משטח עבודה, כאשר אחת הצלעות הקצרות קרובה אלינו (את יתר יריעות הבצק מכסים במגבת לחה, למניעת התייבשות). מברישים את יריעת הבצק בשמן.

הכנת בלאווה מגולגלת של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

3

מניחים מקל עץ על הבצק כ-15 ס”מ מעל הצלע הקרובה אלינו. את 15 הס”מ של השוליים שנותרו מקפלים מעל המקל ומהדקים ליריעת הבצק. מפזרים על העלה שכבה יפה ואחידה מתערובת המלית ומגלגלים בעזרת המקל לרולדה הדוקה.

הכנת בלאווה מגולגלת של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

4

מניחים על משטח העבודה יריעת פילו נוספת, מורחים אותה בשמן ומניחים את הרולדה שגלגלנו קודם על הפאה הקרובה אלינו. מגלגלים את עלה הבצק החדש מעל הרולדה המוכנה ומושכים את המקל. חשוב להדק היטב, אחרת עלי הבצק ייפרדו באפייה. יוצרים רולדות נוספות מיתר עלי בצק הפילו.

הכנת בלאווה מגולגלת של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

5

פורסים את הרולדות לפרוסות בעובי ½1 ס”מ ומסדרים אותן ב-2 תבניות, כשהחלק החתוך כלפי מעלה.

הכנת בלאווה מגולגלת של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

6

אופים 20 דקות עד שפני הבצק משחימים היטב. אחרי 10 דקות אפייה מחליפים בין התבנית העליונה לתחתונה. מצננים. הבקלאוות (ללא הסירופ) יישמרו עד חודשיים בקופסה אטומה במקפיא.

מכינים את הסירופ

7

מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר קטן. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהסירופ מסמיך וכף שמכניסים לסיר יוצאת כשהיא מצופה בסירופ. מצננים. הסירופ יישמר עד חודשיים בצנצנת אטומה במקרר. כ-30 דקות לפני ההגשה יוצקים בערך כף סירופ על לכל בקלאווה.