מתכון

בראוניז במבה (עם חמאת בוטנים)

נובמבר 2017
4 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

לאוהבי הבמבה, סניקרס וריסס פיסס - שילוב עשיר של שוקולד וחמאת בוטנים בגרסה טרייה ולא מתועשת

לטוויסט מתוק-מלוח מוסיפים לתערובת 50 גרם בוטנים קלויים, מומלחים וקלופים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת הבוטנים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את תערובת הבראוניז:

2

ממיסים שוקולד מריר קצוץ וחמאה בקערה במיקרו. מקפידים לא לחמם יותר מדי - עדיף לחמם 30 שניות בכל פעם ולבחוש בין לבין. מערבבים למרקם אחיד.

3

מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט. אפשר להשתמש במטרפה ידנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.

4

מנפים לתערובת השוקולד והביצים קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בכף עץ או מרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד. לא מערבבים יותר מדי, כדי שהבראוניז לא יצאו קשים. משטחים בתבנית.

מכינים את תערובת הבוטנים ואופים

5

מערבלים גבינה, חמאת בוטנים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או במטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבלים למרקם אחיד. יוצקים על התערובת שבתבנית. מעבירים מזלג בתערובת ויוצרים דוגמת שיש (בדומה להכנת עוגת שיש).

6

אופים כ-30 דקות (מומלץ לבדוק את מצב העוגה אחרי 20 דקות אפייה). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם שמוחדר למרכזה יוצא לח מאוד.

7

מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוכה. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך (כך הבראוניז לא יתפרקו במהלך החיתוך). שומרים בקופסה אטומה כשבוע בטמפ’ החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים.

לגרסת אולטרה-בוטנים: מוסיפים 50 גרם בוטנים קלויים, מלוחים וקצוצים גס.