מתכון

בראוניז קלאסיים

אוגוסט 2020
בראוניז (צילום: דניאל לילה)
בראוניז (צילום: דניאל לילה)

אחרי שמבינים את הבסיס אפשר להתחיל לשחק עם תוספות וטעמים

תבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתוספות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

ממיסים 200 גרם שוקולד מריר קצוץ וחמאה בקערה במיקרו. מקפידים לא לחמם יותר מדי - עדיף לחמם 30 שניות כל פעם ולבחוש בין לבין. מערבבים למרקם אחיד.

3

מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט. אפשר להשתמש במטרפה ידנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.

4

מנפים לתערובת השוקולד והביצים קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בכף עץ או מרית רק עד שהמרקם אחיד. אם מערבבים יותר מדי, הבראוניז יצאו קשים. משטחים בתבנית. משקעים כשליש מהתוספות שרוצים בתוך התערובת ואת השאר מפזרים מעל.

5

אופים כ-25 דקות (מומלץ לבדוק את המצב כבר אחרי 18 דקות). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה אפוי, אך קיסם שמוחדר למרכזה יוצא לח מאוד.

6

מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוכה. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך (כך הבראוניז לא יתפרקו במהלך החיתוך). שומרים בקופסה אטומה כשבוע בטמפ’ החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים.