מתכון

בראוניז שוקולד עם כדורוני לוטוס

דצמבר 2015
4 דירוגים
בראוניז שוקולד עם כדורוני לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
בראוניז שוקולד עם כדורוני לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

כדורוני לוטוס יוצרים ניגוד מקסים בטעם ובצבע לבראוניז העסיסיים

חותכים לקוביות קטנות ומשתדלים שכל קובייה תכיל כדור לוטוס קטן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבראוניז:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים כדורי לוטוס:

1

מנפים אבקת סוכר לקערה. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב בעזרת כף או כפית עד שמתקבלת תערובת דמויית בצק נוח, רך ולא דביק.

2

יוצרים כדורונים בקוטר כ-2-21/2 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הבראוניז:

4

ממיסים שוקולד, חמאה ואבקת קפה נמס במיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות.

5

מוסיפים לבלילה ביצים אחת-אחת וטורפים היטב עד שהן נטמעות. מנפים מעל התערובת קמח, מוסיפים מלח ומערבבים היטב רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

6

יוצקים לתבנית את בלילת הבראוניז ומיישרים את פני השטח בעזרת מרית. נועצים את כדורוני הלוטוס בבלילה בפיזור אקראי, כך שפניהם יבצבצו מעט.

7

אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם פירורים לחים.

8

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים את התבנית למקרר למשך שעתיים בכדי להקל על החיתוך.

9

מסירים את השוליים בעזרת סכין ארוך ומשונן וחותכים את הבראוניז לריבועים בגודל 3 ס”מ.

10

שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 3 ימים או במקרר עד שבוע.