מתכון

בראוניז שוקולד

הבראוניז האהובים על אבי גרוינצויג ז"ל, מתוך הפרויקט מתכון עם זכרון

37,485 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
הבראוניז האהובים על אבי גרוינצויג ז"ל, מתוך הפרויקט מתכון עם זכרון
הבראוניז האהובים על אבי גרוינצויג ז"ל, מתוך הפרויקט מתכון עם זכרון

בראוניז של אבי גרינצויג ז"ל מתוך פרויקט מתכון עם זכרון 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור ל-180 מעלות. בסיר קטן על האש ממסים את השוקולד המריר והחמאה.

2

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, תמצית וניל וסוכר.

3

מאחדים בין שתי התערובות, מערבבים, ומוסיפים קמח ואבקת אפיה. בשלב זה ניתן להוסיף אגוזים.

4

משמנים את התבנית ושופכים את העיסה לתבנית, אופים 25-30 דק.

על אבי ז"ל

אברהם (אבי) נולד בפתח תקווה, בבית חולים "השרון", ביום כ"ד באב תשנ"ג, 11 באוגוסט בשנת 1993. אבי היה בנם של חדוה וגדעון ואחיה התאום של ענבל. גדל והתחנך בפתח תקווה. לקראת סיום הלימודים הוא הכיר בתיכון את מי שהייתה לבת זוגו האהובה עד נפילתו, מלורי וולטר. כשהגיע לתיכון החל ללמוד באופן מקצועי לנגן בגיטרה. אבי אהב ספורט, בעיקר כדורגל, ואהד את קבוצת הכדורגל "הפועל פתח תקווה". סמל ראשון אבי גרינצויג נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום כ"ח בתמוז תשע"ד (25.07.2014). על שהראה דבקות במשימה וחתירה לניצחון, אחריות ורעות, הוענק לו אחרי נפילתו ציון לשבח של אלוף הפיקוד. אבי היה בן עשרים בנפלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בסגולה, פתח תקווה. הותיר הורים, אחות תאומה, ואת בת זוגו מלורי וולטר. לעמוד ההנצחה של אבי