מתכון

בראוני-בייגלה

מרץ 2016
1 דירוגים
בראוני-בייגלה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
בראוני-בייגלה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

בלתי אפשר לטעות עם עוגת שוקולד ובייגלה, השילוב האולטימטיבי בין מתוק למלוח

הבראוניז האלה הם מחווה לחטיף האהוב עלי ומדגימים את השילוב האולטימטיבי בין מתוק למלוח. הבייגלה משתלבים גם בתחתית וגם בעיטור והם מעניקים לבראוניז טעם קלוי מיוחד. להכנת הבסיס הפריך חשוב לטחון את הבייגלה כמה שיותר דק.

לתבנית אינגליש קייק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס בייגלה:

לבראוניז:

לעיטור:

לבסיס בייגלה:

לבראוניז:

לעיטור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

מכינים את בסיס הבייגלה:

2

טוחנים בייגלה במעבד מזון לאבקה דקה. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים.

3

משטחים 2/3 מהתערובת בתבנית בעזרת הידיים או תחתית של כוס.

4

אופים 20-15 דקות להשחמה והתייצבות. מצננים.

מכינים את הבראוניז:

5

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי וטורפים בעזרת מטרפה לתערובת חלקה.

6

מנפים פנימה קקאו וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים ביצים אחת-אחת וטורפים להיטמעות. מוסיפים סוכר וקפה וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. מוסיפים קמח ומלח וטורפים לאיחוד.

7

משטחים את תערובת הבראוניז על בסיס הבייגלה האפוי. מפזרים מעל את יתרת תערובת הבייגלך ויוצרים מראה משויש בעזרת סכין.

8

אופים 30-25 דקות עד שנוצר קרום אטום על פני הבראוניז וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח מאוד. מקפיאים למשך שעתיים לפחות.

9

מחלצים את משטח הבראוניז מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים אותם בעזרת סכין חדה.

מעטרים:

10

טובלים בייגלך בשוקולד מומס, מניחים על נייר אפייה ומצננים 5 דקות עד שהשוקולד מתקשה. מעטרים את ריבועי הבראוניז בבייגלך המצופים.

11

הבראוניז נשמרים עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר או עד 3 שבועות במקפיא.