מתכון

גאלייה – תבשיל ירקות שדה

דצמבר 2019
1 דירוגים
גאלייה - תבשיל ירקות שדה של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר
גאלייה - תבשיל ירקות שדה של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר

בתוך הגאלייה טיגנו דלעת ופלפלים חריפים ולא חריפים, המון עגבניות ושום טרי

הגאלייה הוא מאכל שנולד בשדה בימי הקיץ. הפלאחים, שהיו משכימים לעבודת השדה, היו רעבים כבר בשעה עשר בבוקר. במקום לחזור הביתה לאכול הם אלתרו ארוחה ממה שקטפו. הדליקו מדורה, הניחו סביבה אבנים ומעליהן העמידו גאלייה – מחבת בערבית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים רסק עגבניות עם מים ומניחים בצד.

2

מחממים מחבת משומנת בשמן זית על להבה בינונית ומטגנים שום דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים בצל ומטגנים דקה. מוסיפים קישוא/קרעה, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים עגבניות, פלפלים, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים למחבת את רסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ- 15 דקות ללא כיסוי.

4

מזלפים כמה כפות יוגורט ומגישים חם במחבת או בטמפ' החדר.