מתכון

ג'אפה בראוניז עטופים בפולי קקאו

המעטה של פולי הקקאו מעצים את טעם השוקולד ומעניק מרקם פריך ומתפצפץ

נובמבר 2021
ג'אפה בראוניז עטופים בפולי קקאו של רות אוליבר. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
ג'אפה בראוניז עטופים בפולי קקאו של רות אוליבר. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

אנחנו מכורים לשוקולד, לתפוזים ולשילוב של שניהם יחד. אל תתנו למראה המהוקצע לבלבל אתכם או להרתיע חלילה מהכנת המנה.
אין צורך בתבניות מיוחדות: מכינים בתבנית גדולה וקורצים עיגולים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי השוליים

לגאנש שוקולד לבן

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית חד-פעמית בגודל 30×27 ס"מ.

מכינים את הבראוניז

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מקררים כ-10 דקות.

3

מקציפים ביצים עם סוכר 6-5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מאטים את המהירות ומוסיפים קליפת תפוז, ליקר, וניל ואת השוקולד המומס. מערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח ומערבלים. יוצקים לתבנית.

4

אופים 25 דקות (מכבים את התנור גם אם נדמה שהבראוניז עדיין לא מוכנים). מצננים ומעבירים למקפיא לשעתיים.

מכינים את הציפוי

5

ממיסים שוקולד ושמן לתערובת אחידה ונוזלית ומכינים קערית עם פולי קקאו לציפוי.

6

קורצים ממשטח הבראוניז הקפוא עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מורחים את שולי הבראוניז בשוקולד המומס, טובלים מיד בפולי קקאו סביב-סביב ומניחים בתבנית. שומרים במקרר.

מכינים גנאש לבן

7

מחממים שמנת ויוצקים על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן קטן ומקררים 4 שעות להתייצבות.

8

לפני ההגשה מזלפים עיגול גנאש במרכז כל בראוני, מניחים מעל מטבע שוקולד ולוחצים מעט.