מתכון

גבינת פאניר ביתית

הגבינה הרכה ועדינת הטעם היא אחת מאבני היסוד של הבישול ההודי. טעמה ניטרלי ולכן לא אוכלים אותה כמו שהיא, אלא משלבים בתבשילים כדי שתספוג טעמים

11,481 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים חלב לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. מוסיפים מיץ לימון ויוגורט וממשיכים לבחוש 2-3 דקות עד לקבלת גבן.

2

מניחים חיתול בד נקי (ונטול ריחות של מרכך כביסה) מעל קערה ויוצקים עליו את הגבן. קושרים ותולים מעל כיור. מניחים לגבן להגיר נוזלים במשך שעה. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים עד 5 ימים במקרר.