מתכון

גבינת קשטה

קל מאוד להכין את גבינת הקשטה ובזכות השימוש בקורנפלור ובחומץ מתקבל מרקם שהוא גם קרמי וגם פירורי

7,142 בשלנים התעניינו במתכון זה
גבינת קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן
גבינת קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

בגלל מחירה הגבוה, התפתחו כל מיני גרסאות ביתיות של גבינת קשטה שמכינים מחלב. אני מחבבת את הגרסה הזו. שומרים בקופסה אטומה במקרר יומיים-שלושה. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים 2 ליטר חלב לסף רתיחה בסיר בעל תחתית עבה. מוסיפים חומץ ובוחשים פעמיים, לא יותר. כשמתחילים לראות גושי גבינה ומי הגבינה נפרדים מהגבן (זה לוקח 2 דקות) מורידים מהכיריים.

גבינת קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

2

מעבירים למסננת דקה ומניחים את המסננת מעל קערה כדי שכל הנוזלים יטפטפו.

גבינת קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

3

מערבבים כוס חלב עם סוכר וקורנפלור בסיר קטן עד שכל הקורנפלור נמס. מעבירים לכיריים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב ללא הפסקה בעזרת מטרפה עד שהחלב מתעבה למרקם של פודינג סמיך מאוד. מורידים מהכיריים.

4

מוסיפים את פירורי הגבינה ומי זאהר לסיר ומערבבים מעט (לא יותר מדי, כדי שלא לפורר את הגבינה). המרקם של הגבינה צריך להיות רך אבל יציב כמו ריקוטה.