בפעם הראשונה שראיתי גונדי במרק חשבתי שמישהו התעצל והכין קניידלעך ענקיים. בטעימה מתגלה עולם אחר: כופתאות קלילות ועדינות, עשויות מעוף טחון, קמח חומוס ובצל, מתובלות ומנחמות. רק המטבח הפרסי יכול להיות אחראי לכזה איזון טעמים. זהו המתכון למרק הגונדי הראשון שהיכרתי – של הבשלנית מרים בחשי, שבתה למדה אתי בסמינר. אכלתי הרבה גונדי מאז, אבל זהו בעיני המתכון המושלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק:
לכופתאות:
אופן ההכנה
מכינים את המרק:
1
מבשלים גרגרי חומוס לריכוך במשך שעה-שעתיים - תלוי במידת הטריות. מסננים.
2
שמים בסיר עוף, חומוס, קישואים ולימונים פרסיים ומתבלים בכורכום ומלח. יוצקים מים עד גובה 3-2 ס”מ מעל תכולת הסיר (כ-½2 ליטר) ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
מכינים את הגונדי ומבשלים במרק:
3
שמים בקערה עוף טחון, בצל, אבקת חומוס, שמן, ותבלינים ומערבבים. התערובת צריכה להיות רכה אך נוחה לעיצוב. מוסיפים מים לפי הצורך, אם התערובת סמיכה מדי.
4
מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 7-6 ס”מ.
5
מכניסים את הכדורים למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי בסיר מכוסה למחצה.
6
מגישים מייד או מחממים שוב בתוך המרק לפני ההגשה.