החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממלאים סיר מים וממליחים היטב. מכניסים את הגזרים שלמים פנימה ומבשלים חצי דרך (ריכוך חלקי). מסננים את הגזרים וחותכים בעובי ובצורה הרצויים.
2
בקערה נפרדת כותשים את עלי המרווה עם שמן הזית והמלח. מערבבים היטב את הדבש עם המים ומוסיפים חצי מהכמות לקערה. מכניסים את הגזרים פנימה בעודם חמים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
3
מעבירים לתבנית ואופים על חום גבוה במשך 15 דקות עד לקבלת חריכה קלה. מוציאים מהתנור ובודקים אם הגזרים רכים דיים. מוסיפים פנימה את יתרת הדבש והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.