מתכון

גזר צלוי ברוטב גזר

ההכנה קצת מאתגרת, אבל וואו!

מרץ 2025
מנת גזר של אלדד שם טוב (צילום: אילן נחום)
מנת גזר של אלדד שם טוב (צילום: אילן נחום)

האורחים שלכם יתעלפו כשיראו מה גזר יכול לעשות לבד. ב”שקוף” מתייחסים אליו ממש כמו אל נתח בשר איכותי ומנצלים את כל חלקי הירק, כולל מחית ירוקה שמכינים מהעלים. גם הגרסה הביתית המקוצרת (כן, זו המקוצרת…) תניב תשואות. לצורך הכנת המנה תזדקקו לליטר ורבע מיץ גזר סחוט (סוחטים בבית או קונים במיציות).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגזר צלוי:

לרוטב גזר:

לסלט עלים:

למחית גזר:

אופן ההכנה

1

צולים את הגזרים: מערבבים גזרים עם מיץ גזר, דבש או סילאן, ענפי רוזמרין ומלח בתבנית אפייה. מכסים ברדיד אלומיניום.

2

צולים כ 20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ 10 דקות עד שהגזרים משחימים ומתרככים לדרגת אל-דנטה

3

מכינים את הרוטב: יוצקים לסיר מיץ גזר ומצמצמים על להבה בינונית 30-20 דקות עד לקבלת מרקם סמיך כמעט כמו של סירופ. בשלב זה מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהכיריים.

4

מכינים את המחית: מבשלים גזרים עם מים לכיסוי 40-30 דקות עד שהם רכים לחלוטין. מסננים.

5

טוחנים את הגזרים עם שמן במעבד מזון למרקם חלק וממליחים.

6

מכינים את הסלט: מערבבים את העלים בקערה עם הגזר הפרוס ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

7

מרכיבים את המנה: מורחים מעט מחית גזר בצלחת. מניחים עליה את הגזר הצלוי, יוצקים עליו רוטב ומניחים לצידו סלט.