ג'יבנה עם זעתר מטוגן

דצמבר 2018
2 דירוגים
מאזט ג'יבנה עם זעתר מטוגן. צילום: רן בירן
מאזט ג'יבנה עם זעתר מטוגן. צילום: רן בירן

לצד ירקות קלויים או לחם טוב: מאזט ג'יבנה עם עלי זעתר מטוגנים, עגבניה ושמנת

מתכון של שף מסעדת ג'וז ולוז עידו קרמסקי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הגבינה במים במשך שעה. מחליפים את המים ומשרים למשך שעה נוספת – שלוש פעמים סך הכל.

מאזט ג'יבנה עם זעתר מטוגן. צילום: רן בירן

2

מייבשים את הגבינה היטב במגבת ומלהיטים מחבת כבדה. צורבים את הגבינה עד שהיא הופכת פריכה (כשלוש דקות), הופכים וצורבים שתי דקות נוספות.

מאזט ג'יבנה עם זעתר מטוגן. צילום: רן בירן

3

מטגנים בשמן זית עשרה ענפי תבלין ושומרים בשמן.

מאזט ג'יבנה עם זעתר מטוגן. צילום: רן בירן

4

צולים עגבניות חצויות במחבת יבשה כשבשרן על המחבת (כחמש דקות), או לחילופין – צולים בתנור ב־220 מעלות כעשר דקות (עם או בלי שמן זית).

5

מניחים את הגבינה בקערת הגשה ומעליה מפזרים חופן תבלין מטוגן. יוצקים בנדיבות משמן הזית שבו טוגן התבלין, מוסיפים כף שמנת חמוצה וחתיכה או שתיים של עגבנייה צלויה.

מאזט ג'יבנה עם זעתר מטוגן. צילום: רן בירן