מתכון

גספאצ'ו עגבניות וויטני עם וודקה

דצמבר 2018
2 דירוגים
מרק גספצ'ו של שף אביב רגב. צילום: אנטולי מיכאלו. בשיתוף הזרע
מרק גספצ'ו של שף אביב רגב. צילום: אנטולי מיכאלו. בשיתוף הזרע

מרק העגבניות הספרדי מקבל שידרוג משמעותי עם קצת וודקה, כאשר שימוש בעגבניות איכותיות יבטיח הצלחה במתכון

לתכנון הזמן: אחרי שסיימתם את ההכנות קחו בחשבון שהמרק צריך עוד שעה מנוחה במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים עגבניות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים עד כדי כיסוי, משהים כדקה ושוטפים במים קרים. מקלפים את עגבניות, חוצים אותן, מוציאים את הגרעינים וקוצצים גס.

2

טוחנים את עגבניות במעבד מזון, מוסיפים אליו את הפלפלים, המלפפונים, הלחם, השום והבצל, טוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

4

לפני ההגשה מדללים את המרק במעט מי קרח, או שמוסיפים לכל קערה כמה קוביות קרח. מגישים את הגספצ'ו לצד שוטים של וודקה.