מתכון

גראבלקס סגול

אוקטובר 2019
גראבלקס סגול של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה
גראבלקס סגול של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה

הסלמון נצבע בפסים סגולים דקיקים ודרמטיים של סלק, שגם מעצים את המתיקות הטבעית של הדג

מגישים על בריוש עם קרם פרש.

הצעת הגשה:
חוצים את לחמניות הבריוש לרוחבן, מורחים בפנים קרם פרש (או תערובת של שמנת חמוצה ויוגורט 3% ביחס של 1:1 ) ומניחים פרוסות דקות של סלמון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה מלח, סוכר וגרגרי כוסברה. מסדרים חצי מהתערובת בתבנית ומניחים עליה את הפילה עם העור כלפי מטה.

2

מניחים סלקים מגוררים על הסלמון ומהדקים בעזרת הידיים. מפזרים את המחצית השנייה של תערובת המלח.

3

עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 48 שעות. הופכים את הנתח בתבנית כל 12 שעות.

4

שוטפים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שומרים עד חודש במקרר.