מתכון

גרנולה ביתית

אוגוסט 2016
9 דירוגים
גרנולה ביתית של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
גרנולה ביתית של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

על שלושה דברים עומדת גרנולה טובה: חיתוך גס של חומרי הגלם, כמות מתונה של סוכר ואפייה איטית בחום נמוך

איך מכינים גרנולה?
על שלושה דברים עומדת גרנולה טובה: חיתוך גס של חומרי הגלם, כמות מתונה של סוכר ואפייה איטית בחום נמוך. כשמכינים גרנולה בבית אפשר לשלוט בהרכב חומרי הגלם ובמינונים שלהם. זה גם מבטיח שלעולם לא תיתקלו בביס עם טעם ישן ומעופש. אם רוצים לתת לגרנולה חיים חדשים, מכינים ממנה חטיפים אפויים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים בקערה שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, דלעת, קוקוס, שומשום ושני סוגי שקדים.

3

מחממים חמאה, דבש, קינמון וסוכר בסיר קטן על להבה בינונית־נמוכה כ־3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שהם נמסים ומתאחדים.

4

יוצקים את החמאה המומסת לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד שכל הרכיבים נספגים בחמאה.

5

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

6

אופים כ-40 דקות עד להזהבה. כל 10 דקות מערבבים בעזרת כף עץ.

7

מוציאים מהתנור, מוסיפים מייד פירות מיובשים ומצננים.

8

שומרים עד שבועיים בכלי אטום מחוץ למקרר.