מתכון

גרנולה ביתית

על שלושה דברים עומדת גרנולה טובה: חיתוך גס של חומרי הגלם, כמות מתונה של סוכר ואפייה איטית בחום נמוך

90,596 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
גרנולה ביתית של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
גרנולה ביתית של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

איך מכינים גרנולה?
על שלושה דברים עומדת גרנולה טובה: חיתוך גס של חומרי הגלם, כמות מתונה של סוכר ואפייה איטית בחום נמוך. כשמכינים גרנולה בבית אפשר לשלוט בהרכב חומרי הגלם ובמינונים שלהם. זה גם מבטיח שלעולם לא תיתקלו בביס עם טעם ישן ומעופש. אם רוצים לתת לגרנולה חיים חדשים, מכינים ממנה חטיפים אפויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים בקערה שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, דלעת, קוקוס, שומשום ושני סוגי שקדים.

3

מחממים חמאה, דבש, קינמון וסוכר בסיר קטן על להבה בינונית־נמוכה כ־3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שהם נמסים ומתאחדים.

4

יוצקים את החמאה המומסת לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד שכל הרכיבים נספגים בחמאה.

5

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

6

אופים כ-40 דקות עד להזהבה. כל 10 דקות מערבבים בעזרת כף עץ.

7

מוציאים מהתנור, מוסיפים מייד פירות מיובשים ומצננים.

8

שומרים עד שבועיים בכלי אטום מחוץ למקרר.