מתכון

גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים

השף רז רהב ממסעדת OCD משלב בין מרכיבים פשוטים לתוספות מתוחכמות ויוצר מנות בראנץ' שמוציאות מהשגרה

2,791 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר
גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגרנולה

לפנקוטת ריוויון

לריבת המשמשים

אופן ההכנה

הגרנולה

1

בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, הכוסמין, הפיסטוקים, גרעיני החמנייה, השקדים, הסוכר החום הכהה והמלח הגס.

2

מחממים בסיר את שמן הזית, הסוכר החום הבהיר, הדבש והמלח, מערבבים עד המסת הסוכר ומסירים מהאש.

3

מוזגים את תערובת השמן לקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שהשמן עוטף את כל הגרנולה.

4

שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, תוך כדי ערבוב כל 5 דקות. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הצימוקים הכהים ומערבבים.

פנקוטת הריוויון

5

מביאים לרתיחה עדינה בסיר את השמנת, הרוויון, הסוכר, המלח והווניל. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד המסה.

6

מוזגים את התערובת לתבניות סיליקון קטנות ומעבירים למקרר.

ריבת המשמשים

7

מערבבים בקערה את הסוכר והמשמשים, מכסים ומניחים בצד למשך חצי שעה.

8

מעבירים את הסוכר והמשמשים לסיר בינוני, מוסיפים 1/4 כוס מים ומלח ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך חצי שעה עד קבלת מרקם של ריבה. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

הרכבת המנה

9

מניחים במרכז כל צלחת את הפנקוטה, מפזרים מעל בנדיבות גרנולה ומניחים מעט ריבת משמשים.