החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרנולה
לפנקוטת ריוויון
לריבת המשמשים
אופן ההכנה
הגרנולה
1
בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, הכוסמין, הפיסטוקים, גרעיני החמנייה, השקדים, הסוכר החום הכהה והמלח הגס.
2
מחממים בסיר את שמן הזית, הסוכר החום הבהיר, הדבש והמלח, מערבבים עד המסת הסוכר ומסירים מהאש.
3
מוזגים את תערובת השמן לקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שהשמן עוטף את כל הגרנולה.
4
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, תוך כדי ערבוב כל 5 דקות. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הצימוקים הכהים ומערבבים.
פנקוטת הריוויון
5
מביאים לרתיחה עדינה בסיר את השמנת, הרוויון, הסוכר, המלח והווניל. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד המסה.
6
מוזגים את התערובת לתבניות סיליקון קטנות ומעבירים למקרר.
ריבת המשמשים
7
מערבבים בקערה את הסוכר והמשמשים, מכסים ומניחים בצד למשך חצי שעה.
8
מעבירים את הסוכר והמשמשים לסיר בינוני, מוסיפים 1/4 כוס מים ומלח ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך חצי שעה עד קבלת מרקם של ריבה. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
הרכבת המנה
9
מניחים במרכז כל צלחת את הפנקוטה, מפזרים מעל בנדיבות גרנולה ומניחים מעט ריבת משמשים.