מתכון

גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים

יולי 2019
1 דירוגים
גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר
גרנולה עם פנקוטת רוויון וריבת משמשים של שף רז רהב. צילום: בן יוסטר

השף רז רהב ממסעדת OCD משלב בין מרכיבים פשוטים לתוספות מתוחכמות ויוצר מנות בראנץ' שמוציאות מהשגרה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגרנולה

לפנקוטת ריוויון

לריבת המשמשים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הגרנולה

1

בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, הכוסמין, הפיסטוקים, גרעיני החמנייה, השקדים, הסוכר החום הכהה והמלח הגס.

2

מחממים בסיר את שמן הזית, הסוכר החום הבהיר, הדבש והמלח, מערבבים עד המסת הסוכר ומסירים מהאש.

3

מוזגים את תערובת השמן לקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שהשמן עוטף את כל הגרנולה.

4

שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, תוך כדי ערבוב כל 5 דקות. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הצימוקים הכהים ומערבבים.

פנקוטת הריוויון

5

מביאים לרתיחה עדינה בסיר את השמנת, הרוויון, הסוכר, המלח והווניל. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד המסה.

6

מוזגים את התערובת לתבניות סיליקון קטנות ומעבירים למקרר.

ריבת המשמשים

7

מערבבים בקערה את הסוכר והמשמשים, מכסים ומניחים בצד למשך חצי שעה.

8

מעבירים את הסוכר והמשמשים לסיר בינוני, מוסיפים 1/4 כוס מים ומלח ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך חצי שעה עד קבלת מרקם של ריבה. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

הרכבת המנה

9

מניחים במרכז כל צלחת את הפנקוטה, מפזרים מעל בנדיבות גרנולה ומניחים מעט ריבת משמשים.