מתכון

דגים חריפים של שבת

6 דירוגים
דגים חריפים של שבת של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר
דגים חריפים של שבת של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר

אמילי גולדברג משתדלת להכניס בסופי השבוע למסעדה מנה של דגים חריפים כדי שהסועדים ירגישו בבית

בתחילת דרכי המקצועית לא הבנתי עד כמה אצטרך להתפשר בחיים האישיים כדי לבנות קריירה. יום אחד מצאתי את עצמי עובדת בפאפאגיו אילת בערב ראש השנה, ורציתי להרגיש קצת בית. הכנתי דגים חריפים שחברה של אימא שלי לימדה אותי פעם להכין, ומאז אני משתדלת להכניס בסופי השבוע למסעדה מנה של דגים חריפים כדי שהסועדים ירגישו אותה תחושה של בית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת גדולה עם שוליים גבוהים ומטגנים שום ופלפלים אדומים וחריפים עד שהשום מזהיב. מוסיפים פפריקה, פלפל לבן ומלח ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה. מוסיפים מים, מרתיחים, מקטינים את האש, מוסיפים כוסברה ומניחים את הדגים מעל כך שהנוזלים יגיעו עד גובה הדגים. מכסים ומבשלים כ־20 דקות.

2

מכינים סלט שומר: מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה. מעבירים למקרר לשעתיים ומערבבים מדי פעם בזמן הקירור.

3

סוחטים לימון על הדגים המוכנים ומגישים לצד הסלט.