שף תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון מציין את יום העצמאות עם מתכון שהוא מחווה לפסיפס הקולינרי העשיר של יפו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־250 מעלות. שוטפים את עלי הגפן. חולטים במים רותחים עם מעט מלח למשך דקה. מעבירים למי קרח למשך 2 דקות. מסננים ומייבשים.
2
ממלאים את הדגים בתערובת עשבי התיבול. מניחים על משטח עבודה 3־4 עלי גפן (תלוי באורך הדג שיש לעטוף) חופפים זה לזה. מניחים דג במרכז העלים, כשהראש והזנב מחוץ לשטח העלים ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם יתר הדגים.
3
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את הדגים. פורסים לפרוסות דקות 2 עגבניות, בצל ופלפל חריף. מתבלים בשמן זית ומלח ושופכים מעל הדגים. את העגבנייה הנותרת סוחטים מעל הכל.
4
אופים בתנור במשך כ־12 דקות.