מתכון

דג טיקה

הרוטב העשיר והמתובל עוטף את הדג ונמסך בבשרו, כך שכל ביס הוא מפץ של ניחוחות וטעמים

דג טיקה. צילום: shutterstock
דג טיקה. צילום: shutterstock

 

  • שעתיים (ועד יומיים) השריה

גיוון: עוף בטיקה מחליפים את הדג בקוביות פרגית, משרים באותו אופן וצולים 10 דקות עד שהעוף רך ומעט שחום מבחוץ.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב טיקה

להגשה

אופן ההכנה

משרים את הדג ברוטב טיקה

1

טוחנים ג'ינג'ר ושום במעבד מזון למחית. מוסיפים את שאר החומרים למעט היוגורט ומעבדים לאיחוד.

2

מעבירים לתבנית עמוקה (שתוכל להכיל גם את שיפודי הדג), מוסיפים יוגורט ומערבבים לאיחוד.

3

משרים את שיפודי הדג ברוטב למשך שעתיים ועד יומיים.

צולים ומגישים

4

מחממים תנור ל- 250 מעלות או מעבירים למצב גריל בטמפ' מקסימלית ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מעבירים את השיפודים לתבנית (ללא הרוטב) וצולים 3-2 דקות מכל צד עד שהדג נאטם ומתרכך.

6

מטפטפים מעט מיץ לימון מעל השיפודים, מפזרים כוסברה ומגישים.