מתכון

דג לברק בתנור עם סלט ארטישוק

פברואר 2019
2 דירוגים
דג לברק בתנור עם סלט ארטישוק של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
דג לברק בתנור עם סלט ארטישוק של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

בני רבה, הלא הוא "בני הדייג", מעניק מתכון למנת לברק בתנור לצד סלט אביבי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לסלט ארטישוק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ללבבות ארטישוק

1

מנקים את הארטישוקים ומכניסים את הלבבות לסיר עם מים קרים, מיץ הלימון, מעט שמן זית, מלח ושיני שום. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שלבבות הארטישוק רכים (בודקים בעזרת מזלג).

לדג

2

מכניסים את הדג לתבנית פיירקס ומוסיפים ½ כוס מים. אופים בתנור במשך 30 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

לרוטב

3

מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הדג. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות ללא כיסוי.

להגשה

4

קוצצים את הארטישוק לרבעים ואת תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם. מגישים את הדג בשלמותו עם סלט הארטישוק בצד.