מתכון

דג מטוגן עם חצילים צרובים, לימון כבוש וטחינה

מנה שהכי מגלמת את המטבח הישראלי: חצילים צרובים, לימון כבוש, טחינה ודג מטוגן

מרץ 2025
דג מטוגן עם חצילים צרובים, לימון כבוש וטחינה של קייטרינג טעם וצבע. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
דג מטוגן עם חצילים צרובים, לימון כבוש וטחינה של קייטרינג טעם וצבע. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

את הלימון כובשים 4-3 ימים מראש, אבל אם אתם ספונטנים יותר, אפשר להשתמש בלימון כבוש קנוי או בפרוסות של לימון טרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג:

ללימונים כבושים:

לחצילים צרובים:

להגשה:

אופן ההכנה

כובשים לימונים 3 ימים מראש:

1

מניחים פרוסות לימון בצנצנת. מפזרים מעל שכבה נדיבה של מלח גס, מכסים במים רותחים ופוקקים. מניחים בטמפ’ החדר ל 3 ימים. שופכים את נוזלי הכבישה ומכסים בשמן זית.

מכינים את החצילים:

2

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מושחים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומתבלים בזעתר ומלח

4

אופים כ 15 דקות עד שהחצילים רכים.

מטגנים את הדגים:

5

מקמחים את צד העור במעט קמח ומתבלים את צד הבשר בתימין, מלח ופלפל. מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הדגים על צד העור כ 2- דקות עד השחמה. מנמיכים להבה, הופכים בזהירות ומטגנים 3-2 דקות נוספות עד שהדגים עשויים.

מרכיבים את המנה:

6

מתבלים עגבניות במלח, פלפל ושמן זית (מומלץ להשתמש בשמן הזית מצנצנת הלימונים הכבושים). יוצקים טחינה לצלחות ומניחים עליה את קוביות העגבניות המתובלות. מניחים עליהן חציל ומעליו פרוסת דג. מפזרים מלח ופלפל ומגישים עם פרוסות לימון כבוש.