מתכון

דג צלוי על ניוקטי זעפרן עם ארטישוק ורוטב עגבניות צהובות

פברואר 2020
1 דירוגים
דג צלוי על ניוקטי זעפרן עם ארטישוק ורוטב עגבניות צהובות של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דג צלוי על ניוקטי זעפרן עם ארטישוק ורוטב עגבניות צהובות של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הניוקטי הם ניוקי מקמח דורום ומים מתובלים בזעפרן ואופייניים למטבח של האי סרדיניה

לעגבניות הצהובות יש מתיקות אחרת מזו של האדומות, אבל כמובן שאם לא מוצאים אפשר להשתמש בעגבניות שרי אדומות.

שימו לב: בצק הניוקי דורש קירור של שעתיים לפחות. 

גיוון: אם לא רוצים להכין ניוקטי, אפשר להחליף בניוקי קנויים או בפסטה יבשה קטנה (זו בצורת הקונכיות תתאים במיוחד).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לניוקטי

לרוטב עגבניות צהובות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הניוקטי

1

מחממים ½2 כפות מים עם זעפרן ומשרים 10 דקות.

2

שמים קמח, כוס מים, חוטי זעפרן (עם מי ההשריה שלהם) ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים עד להיווצרות בצק פסטה. לשים עוד 10 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי מאוד (כאשר לוחצים עליו הוא קופץ חזרה).

3

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך לילה או למינימום שעתיים.

4

חותכים את הבצק ל-5 כדורים שווים (בערך 160 גרם כל כדור). מגלגלים על משטח מקומח קלות לנחשים ארוכים בעובי 1/2 ס”מ וחותכים למקטעים של 7 מ”מ. אם רוצים יוצרים חריצים לקישוט וגם כדי שהרוטב ייתפס טוב יותר על הניוקטי.

5

מביאים שפע של מים לרתיחה בסיר. מבשלים את הניוקטי ב-3-2 מחזורי בישול כ-30 שניות לאחר שהם צפים. מוציאים למי קרח לעצירת הבישול, שם הם ימתינו עד שהרוטב יהיה מוכן.

מכינים רוטב עגבניות צהובות

6

מחממים שמן זית בסיר ומאדים בו שום כדקה עד שעולה ניחוח.

7

מוסיפים עגבניות ויין ומאדים את היין לגמרי. מתבלים במלח, שאטה וסוכר, מערבבים ויוצקים מים עד גובה העגבניות. מביאים לרתיחה, מכסים באופן חלקי ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.

8

טוחנים את הרוטב בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני. מוסיפים חמאה ומערבבים להמסתה. מסננים.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את שאר הרכיבים ומגישים

10

מחממים מחבת בעלת תחתית עבה (כזו שיכולה להיכנס לתנור) עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בצל 10 דקות עד השחמה עמוקה. ממליחים. מוציאים את הבצל מהמחבת ושומרים להמשך.

11

ממליחים את הדגים ומניחים במחבת על צד העור. מטגנים 2 דקות ומנערים את המחבת עד שהדגים משתחרר מהתחתית.

12

מעבירים את המחבת לתנור ואופים 10 דקות. הופכים את הדגים לצד השני ואופים עוד 2 דקות. מוציאים.

13

מחממים מחבת ברזל עם כף שמן זית וצורבים בה ארטישוקים דקה-שתיים. מוסיפים בצל מושחם, זיתים ולימונצ’לו ומערבבים.

מרכיבים את המנה ומגישים

14

יוצקים כ-3 כפות רוטב עגבניות לצלחת, מסדרים את הניוקטי ואת הירקות ולבסוף את הדגים ומגישים.