מתכון

דואה – תערובת תבלינים מצרית

מאי 2019
2 דירוגים
דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן
דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן

מפזרים על פרוסת לחם עם חמאה, מוסיפים לשמן זית או לטחינה גולמית, מתבלים עמה סלטים או מכינים ממנה קראסט לדג

תערובת תבלינים בעלת טעמים חמים וממכרים שמתייחסים אליה באופן דומה לתערובת זעתר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים את כל אחד מהמרכיבים מלבד המלח והבוטנים בנפרד במחבת חמה עד להזהבה: שומשום ואגוזי מלך – כ־5 דקות, זרעי כמון וכוסברה – כ־2 דקות. את הבוטנים קולים בתנור ב־180 מעלות כ־10 דקות.

2

טוחנים את כל המרכיבים מלבד 2 כפות שומשום בבלנדר או במעבד מזון לתערובת גרגירית (הדומה לתערובת זעתר).

3

מוסיפים את השומשום והמלח, מערבבים ומתקנים תיבול.