מתכון

דואה – תערובת תבלינים מצרית

מפזרים על פרוסת לחם עם חמאה, מוסיפים לשמן זית או לטחינה גולמית, מתבלים עמה סלטים או מכינים ממנה קראסט לדג

82,062 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן
דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן

תערובת תבלינים בעלת טעמים חמים וממכרים שמתייחסים אליה באופן דומה לתערובת זעתר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים את כל אחד מהמרכיבים מלבד המלח והבוטנים בנפרד במחבת חמה עד להזהבה: שומשום ואגוזי מלך – כ־5 דקות, זרעי כמון וכוסברה – כ־2 דקות. את הבוטנים קולים בתנור ב־180 מעלות כ־10 דקות.

2

טוחנים את כל המרכיבים מלבד 2 כפות שומשום בבלנדר או במעבד מזון לתערובת גרגירית (הדומה לתערובת זעתר).

3

מוסיפים את השומשום והמלח, מערבבים ומתקנים תיבול.