תערובת תבלינים בעלת טעמים חמים וממכרים שמתייחסים אליה באופן דומה לתערובת זעתר. קולים את כל אחד מהמרכיבים מלבד המלח והבוטנים בנפרד במחבת חמה עד להזהבה: שומשום ואגוזי מלך – כ־5 דקות, זרעי כמון וכוסברה – כ־2 דקות. את הבוטנים קולים בתנור ב־180 מעלות כ־10 דקות.
טוחנים את כל המרכיבים מלבד 2 כפות שומשום בבלנדר או במעבד מזון לתערובת גרגירית (הדומה לתערובת זעתר).
מוסיפים את השומשום והמלח, מערבבים ומתקנים תיבול.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
2
3
מתכון
דואה – תערובת תבלינים מצרית
מפזרים על פרוסת לחם עם חמאה, מוסיפים לשמן זית או לטחינה גולמית, מתבלים עמה סלטים או מכינים ממנה קראסט לדג
מאי 2019

דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן