מתכון

דואה – תערובת תבלינים מצרית

מפזרים על פרוסת לחם עם חמאה, מוסיפים לשמן זית או לטחינה גולמית, מתבלים עמה סלטים או מכינים ממנה קראסט לדג

מאי 2019
דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן
דואה - תערובת תבלינים מצרית של שפית יהלומה לוי. צילום: רן בירן

תערובת תבלינים בעלת טעמים חמים וממכרים שמתייחסים אליה באופן דומה לתערובת זעתר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים את כל אחד מהמרכיבים מלבד המלח והבוטנים בנפרד במחבת חמה עד להזהבה: שומשום ואגוזי מלך – כ־5 דקות, זרעי כמון וכוסברה – כ־2 דקות. את הבוטנים קולים בתנור ב־180 מעלות כ־10 דקות.

2

טוחנים את כל המרכיבים מלבד 2 כפות שומשום בבלנדר או במעבד מזון לתערובת גרגירית (הדומה לתערובת זעתר).

3

מוסיפים את השומשום והמלח, מערבבים ומתקנים תיבול.