מתכון

דלעת ערמונים עם טאבולה כרובית

ינואר 2019
4 דירוגים
דלעת ערמונים עם טאבולה כרובית של באנה. צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת ערמונים עם טאבולה כרובית של באנה. צילום: אנטולי מיכאלו

אחת המנות הטבעוניות האהובות בת"א שייכת למסעדת באנה, ומדובר בדלעת ערמונים מתקתקה במילוי טאבולה כרובית ללא גלוטן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם פלפל שחור:

לטאבולה כרובית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולפים את הדלעות, מניחים בסיר ומכסים במים רותחים. מבשלים במשך כחצי שעה, עד שהדלעות מתרככות. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

2

חוצים כל דלעת ומרוקנים את הזרעים. מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה, משמנים במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך כ־5 דקות.

3

בסיר קטן קולים פלפל שחור גרוס במשך כחצי דקה, מוסיפים את המלח ואת קרם הקוקוס ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם לכמחצית הכמות.

4

במעבד מזון טוחנים כרובית עד לקבלת גרגירים קטנים. מתבלים בסומאק, מיץ לימון, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה ושמן זית ומערבבים היטב.

5

במרכז הצלחת עורמים את הטאבולה כרובית, מניחים את חצאי הדלעת ערמונים עם הפנים למעלה, ממלאים בקרם פלפל שחור ומגרדים אגוז ברזיל אחד.