מתכון

האורז של הקוסם – אורז עם חומוס ובצל מקורמל

חוכמת הבישול מתבטאת היטב אצל טבחים שלוקחים שלושה מרכיבים בסיסיים והופכים אותם לביס מושלם

39,793 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
אורז של הקוסם של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
אורז של הקוסם של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל

זהו בדיוק סוד הקסם במתכון האורז של "הקוסם". אריאל רוזנטל מגיש אותו עם גרגירי חומוס רכים ונימוחים. אצלנו הוא מופיע כמעט בכל ארוחת שישי, ולפעמים אנחנו אוכלים אותו באמצע השבוע עם יוגורט ומלפפון קצוץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומטגנים בצל תוך כדי ערבוב כ־30 דקות עד השחמה יפה.

2

מוסיפים לסיר אורז, מערבבים ומטגנים עוד 3־4 דקות, עד שהגרגירים מלבינים. מוסיפים מלח ומים רותחים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 18 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מכבים את הלהבה ומשהים 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.

3

מגישים את האורז עם גרגרי חומוס נימוחים, יוגורט ועשבי תיבול.

גיוון: לגרסה טבעונית – מחליפים את היוגורט להגשה בטחינה או מוותרים עליו.