מתכוני מסעדות

האמפנדס של לוקאס

דצמבר 2018
4 דירוגים
אמפנדס של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן
אמפנדס של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

שף לוקאס סיטרינוביץ' החליט לפתוח את ארחנטו בשוק העיראקי - ושם הוא מגיש אמפנדה אלוהית. איך תכינו גם אתם בבית?

הצעות למילויים של שף לוקאס סיטרינוביץ':

אמפנדס במילוי טלה, תמרים וראס אל חנות

אמפנדס במילוי עוף, כוסברה ופלפל חריף

אמפנדס במילוי בקר וירקות קלויים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים ואת השומן ולשים כ־15 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, נעים וחלק (לוקאס אומר שצריך לתת לו לנוח משך הזמן שלוקח לפתוח בקבוק יין ולשתות כוס אחת).

2

פותחים את הבצק במכונת פסטה עד שלב 1 (פחות מחצי ס"מ). חורצים עיגולים ברינג גדול (מומלץ בקוטר 10 ס"מ; משקל 60 גר' האחד).

אמפנדס של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

3

מניחים מילוי שאוהבים במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים.

אמפנדס של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

4

אם רוצים, קולעים באמצעות האגודלים מעין צמה.

אמפנדס של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן

5

אופים את הכיסונים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אפשרות אחרת היא לטגן את האמפנדס בטיגון עמוק במשך 10 דקות עד שמתקבל צבע שחום יפה.

אמפנדס של שף לוקאס סיטרינוביץ'. צילום: רן בירן