מתכון

המבורגר טופו, אורז וסלק ברוטב טריאקי

פברואר 2019
המבורגר טופו, אורז וסלק ברוטב טריאקי של טופו אן. צילום: באדיבות המסעדה
המבורגר טופו, אורז וסלק ברוטב טריאקי של טופו אן. צילום: באדיבות המסעדה

אפשר להחליף את הסלק ב-200 גרם ירקות קצוצים או מגוררים אחרים, כמו גזר או זוקיני

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב טריאקי

לרוטב טריאקי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים ומועכים לפירה.

2

במקביל מכינים רוטב טריאקי: יוצקים לסיר קטן רוטב סויה, סאקה, מירין ו־3/4 כוס מים, מוסיפים סוכר חום וג'ינג'ר ומערבבים היטב. מרתיחים על אש בינונית.

3

מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים עד להמסה ומוסיפים לסיר עם הרוטב. טורפים עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש. שומרים בצד.

4

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל, שום וג'ינג'ר כ־5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לריכוך קל והזהבה. מוסיפים סלק וממשיכים לטגן עוד כ־2 דקות.

5

סוחטים היטב את הטופו ומפוררים לפירורים קטנים בידיים. מוסיפים למחבת עם הסלק ומערבבים. מתבלים בתבלינים, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד כ־2 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.

6

מניחים בקערה את האורז המבושל והפירה, מוסיפים את תערובת הטופו והסלק ומערבבים היטב, רצוי בידיים, עד לקבלת תערובת אחידה. מתקנים תיבול.

7

יוצרים מהתערובת 12 קציצות המבורגר ומקמחים אותן בקורנפלור משני הצדדים.

8

מחממים שמן במחבת רחבה על אש בינונית־גבוהה ומטגנים את הקציצות בסבבים משני הצדדים 2־3 דקות עד להזהבה.

9

יוצקים למחבת מהרוטב ומניחים לו להתחמם עם הקציצות כחצי דקה. מעבירים לצלחות הגשה או מניחים על חצאי לחמנייה עם מעט מהרוטב החם. מגישים עם ירקות שאוהבים.