מתכון

המבורגר שרימפס של "פופינה"

ינואר 2016
1 דירוגים
המבורגר שרימפס של "פופינה". צילום: שרית גופן‬
המבורגר שרימפס של "פופינה". צילום: שרית גופן‬

המבורגר לא שגרתי של שף אוראל קמחי, כאשר את הבשר המסורתי מחליפה מלית שריפס המונחת בין שתי לחמניות מאודות

המבורגר שרימפס? נשמע מסקרן. הריגוש מתגבר כבר בביס הראשון כאשר קשת של טעמים עזים מפתיעה את החך. להכנת תערובת הקציצות משתמשים בחום הידיים ולשים במשך דקות ארוכות את השרימפס הקצוצים עם עירית, פלפל חריף וקליפת לימון עד לקבלת חוטי חלבון שיקשרו את התערובת. מאדים ואז צולים ומגישים בתוך לחמניית באו מאודה מרוחה באיולי יוזו (במקום מיונז פשוט). לצד הלחמנייה מוגשים צ'יפס כתומים וקראנצ'יים, שמכינים מרצועות דקיקות של גזר וכמה טבעות של בצל מוחמץ – המתכונים בהמשך.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ללחמניות:

להמבורגרים‭:‬

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

1

‬מערבבים‭ ‬שמרים‭ ‬עם‭ ‬מים‭ ‬להמסה. ‬

2

מערבלים קמח, סוכר, ‬אבקת‭ ‬חלב‭ ‬ואבקת‭ ‬אפייה‭ ‬בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬עם‭ ‬וו‭ ‬לישה. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬המים‭ ‬והשמרים‭ ‬ולשים‭ ‬5‭ ‬דקות. ‬מוסיפים‭ ‬מלח‭ ‬ושומן‭ ‬ולשים‭ ‬עוד‭ ‬5‭ ‬דקות.

3

‬משמנים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬במעט‭ ‬שמן, ‬מכסים‭ ‬את‭ ‬הקערה‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭ ‬ומתפיחים‭ ‬במקום‭ ‬חמים‭ ‬כשעה‭ ‬וחצי‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬להכפלת‭ ‬הנפח‭.‬

4

 ‬יוצרים‭ ‬כ-40 כדורים ‬במשקל‭ ‬25‭ ‬גרם‭ ‬כל‭ ‬אחד‭ ‬ובקוטר‭ ‬4‭ ‬ס"מ. מכסים‭ ‬במגבת‭ ‬ומתפיחים‭ ‬40‭ ‬דקות.

מכינים המבורגרים:

5

‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬ומתבלים‭ ‬במלח‭ ‬ופלפל. לשים‭ ‬בידיים‭ ‬במשך‭ ‬5‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהמסה‭ ‬הופכת‭ ‬לאחידה‭ ‬ודביקה‭ ‬מעט‭.‬

6

‬מעצבים‭ ‬6‭ ‬קציצות‭ ‬שטוחות‭ ‬במשקל‭ ‬70‭ ‬גרם‭ ‬כל‭ ‬אחת‭ ‬ומאדים‭ ‬בסלסילת‭ ‬אידוי‭ ‬במשך‭ ‬4‭ ‬דקות‭.‬

7

‬מחממים‭ ‬מחבת‭ ‬עם‭ ‬מעט‭ ‬שמן‭ ‬וצולים‭ ‬את‭ ‬ההמבורגרים‭ ‬2‭ ‬דקות‭ ‬מכל‭ ‬צד‭ ‬להשחמה‭.‬

‬סמוך‭ ‬להגשה

8

מניחים‭ ‬כמה‭ ‬לחמניות‭ ‬בסלסילת‭ ‬אידוי‭ ‬מרופדת‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭ ‬מעל‭ ‬סיר‭ ‬עם‭ ‬מים‭ ‬רותחים‭ ‬ומאדים‭ ‬10‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהלחמניות‭ ‬מקבלות‭ ‬מגע‭ ‬יבש‭ ‬ומרקם‭ ‬יציב‭ ‬אבל‭ ‬רך‭ ‬מאוד.

מגישים:

9

‬ מורחים‭ ‬את‭ ‬הלחמניות‭ ‬באיולי‭ ‬יוזו.‭ ‬מניחים‭ ‬המבורגר, ‬עלה‭ ‬חסה‭ ‬פריך‭ ‬וכמה‭ ‬טבעות‭ ‬של‭ ‬בצל‭ ‬מוחמץ‭ ‬ומגישים‭ ‬לצד‭ ‬צ‭'‬יפס‭ ‬גזר‭.‬

מסביב‭ ‬להמבורגר

צ‭'‬יפס‭ ‬גזר‭ ‬‮—‬‭ ‬פורסים‭ ‬את‭ ‬הגזרים‭ ‬דק‭-‬דק‭ ‬במנדולינה‭ ‬או‭ ‬בקולפן‭ ‬ירקות‭. ‬מחממים‭ ‬שמן‭ ‬לטיגון‭ ‬עמוק‭ ‬ומטגנים‭ ‬60-30‭ ‬שניות‭ ‬עד‭ ‬שמשחימים. ‬מוציאים‭ ‬לנייר‭ ‬סופג, ‬ממליחים‭ ‬ומגישים. ‬טעים‭ ‬גם‭ ‬קר‭.‬
איולי‭ ‬יוזו‭ ‬‮—‬‭ ‬טורפים‭ ‬חלמון‭ ‬עם‭ ‬שן‭ ‬שום‭ ‬כתושה, 2 ‬כפות‭ ‬יוזו, ‬מלח‭ ‬ופלפל‭ ‬בעזרת‭ ‬מטרפה‭ ‬ידנית. ‬כשהתערובת‭ ‬בהירה‭ ‬מזלפים‭ ‬בהדרגה 50 מ‭"‬ל‭ ‬שמן‭ ‬חמניות ו-50 מ"ל שמן‭ ‬זית‭ ‬בהדרגה‭ ‬ותוך‭ ‬כדי‭ ‬יצירת‭ ‬אמולסיה‭.‬