מתכון

זביונה עם דובדבני אמרנה ועוגיות אמרטי

מרץ 2020
3 דירוגים
זביונה עם דובדבני אמרנה ועוגיות אמרטי של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
זביונה עם דובדבני אמרנה ועוגיות אמרטי של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קרם חלמונים חלק ועשיר עם שברי עוגיות ודובדבני אמרנה מתוקים

קינוח איטלקי קלאסי שחייבים להכין ממש לפני ההגשה, כי הזביונה מאבדת את הצורה והמרקם שלה מהר מאוד. את עוגיות האמרטי המרציפניות אפשר להכין בבית או להשתמש בעוגיות שקדים קנויות.

למתכון עוגיות אמרטי של רועי סופר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים זביונה

1

טורפים חלמונים, אמרטו וסוכר בקערה מעל בן מארי בעזרת מטרפה או מיקסר ידני במשך 2 דקות. מוסיפים יין בהדרגה וממשיכים לטרוף עוד 4-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהבן מארי ומצננים.

2

מקציפים שמנת לקצפת רכה ומקפלים לתוך התערובת לקבלת תערובת אחידה

מרכיבים את הקינוח ומגישים

3

מסדרים שכבות בכוס: מניחים 2 דובדבנים, עליהם יוצקים 2 כפות זביונה, מעל מפוררים 2 עוגיות אמרטי ושוב שכבת זביונה. מסיימים בדובדבנים ומגישים מייד.