מתכון

חומץ פטל

אוגוסט 2019
1 דירוגים
חומץ פטל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חומץ פטל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

חומץ טעים במיוחד עם נוכחות פרי בולטת שכיף לתבל איתו סלטים, מנות דגים קרות, אנטיפסטי וגבינות

אחסון: החומץ יישמר בבקבוק או בצנצנת אטומה בפינה מוצלת שנה ויותר.

אופן הגשה: יכול להחליף חומץ בסלט, לתבל גספצ'ו, דגים נאים, כתוספת למרנג ברגעי ההקצפה האחרונים ועוד.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים פטל במים קרים בעדינות ומסירים מעליו לכלוך. מניחים את הפטל בצנצנת מעוקרת.

2

מחממים חומץ בסיר קטן עד שמופיעות בועיות אוויר קטנות ומיד מסירים מהאש מבלי להביא לרתיחה.

3

יוצקים את החומץ על הפטל, מכסים בבד את הצנצנת ואז סוגרים את המכסה. מניחים במקום קריר ויבש למשך שבועיים. מדי יום מנענעים את הצנצנת לערבוב. לאחר שבועיים מסננים את החומץ דרך מסננת מרופדת בבד חיתול. יוצקים לבקבוקים קטנים ואוטמים את המכסים.