מתכון

חזה מולארד אפוי על פחמים

מרץ 2019
2 דירוגים
חזה מולארד אפוי על פחמים בהדרים, שום, למון גראס וסילאן של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק
חזה מולארד אפוי על פחמים בהדרים, שום, למון גראס וסילאן של שף גילי בן משה. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק

שף גילי בן משה מגיש מנת מנגל של חזה מולארד בניחוח הדרים, שום, למון גראס וסילאן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את שמן הזית עם הסילאן, השום, היין, התבלינים ופירות ההדר לתערובת אחידה. מניחים את נתחי חזה המולארד בתוך המשרה ומעסים בה היטב את הנתח.

2

מניחים את חזה המולארד בנייר כסף, מניחים מעליו חלק מפיסות ההדרים והשום מתוך המשרה וסוגרים היטב את נייר הכסף. יוצרים חורים בסכין בצד החזה דרך נייר הכסף, ומשפדים את הנתח בגבעולי למון גראס בצורת איקס, גבעול מכל צד.

3

מניחים כמה רצועות של ההדרים שנותרו על הגחלים – כך יהיה לנתח טעם של הדרים מעושנים.

4

צולים את חזה המולארד העטוף על מנגל פחמים מעל רשת למשך כ-20 דקות. הופכים מדי פעם כדי שהנתח ייצלה מכל צדדיו (חשוב שהנתח לא יבושל יותר מדי ויגיע למידת עשייה מדיום).

5

פותחים את נייר הכסף, פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומגישים.