מתכון

חזה עוף אפוי במעטפת פרגמנט

דצמבר 2015
חזה עוף אפוי במעטפת פרגמנט. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
חזה עוף אפוי במעטפת פרגמנט. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

מניחים את האסקלופים על נייר פרגמנט ומוסיפים הרבה דברים טובים כמו עגבניות שרי, זיתי טאסוס וחלפיניו

מניחים את האסקלופים על נייר פרגמנט ומוסיפים הרבה דברים טובים כמו עגבניות שרי, זיתי טאסוס וחלפיניו.

אפייה בנייר פרגמנט סגור היא בעצם סוג של אידוי. משתמשים בהרבה פחות שמן, לא מלכלכים מחבתות וסירים ואפשר גם לאכול בלי צלחת, ישר מהנייר (אייל שני עשה מזה קריירה). אבל הכי חשוב: הבשר (או הדג) סופג את כל הטעמים שסביבו ונשאר עסיסי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות כשבתוכו תבנית.

2

פורשים נייר פרגמנט על משטח עבודה, מזלפים במרכז מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים אותו. מניחים את חזה העוף על השמן המתובל, מזלפים מעל עוד מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים מעל עגבניות, זיתים, פרוסות חלפיניו, שום ועלי רוזמרין ומקפלים את נייר האפייה לצורת מעטפה.

3

מניחים את מעטפות העוף בתבנית הלוהטת.

4

אופים 6-5 דקות (תלוי בעובי הנתח) עד שחזה העוף מוכן. מגישים מייד.