מתכון

חטיפי גבינה מלוחים

אוקטובר 2019
1 דירוגים
חטיפי גבינה מלוחים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי
חטיפי גבינה מלוחים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי

אי אפשר להפסיק: חטיפים מלוחים, קטנים, פריכים וממכרים לא רק בזכות הגבינה אלא בעיקר הודות לתיבול המיוחד

במתכון המקורי עושים שימוש בגבינת צ'דר מתובלת בתערובת המכונה Everything Bagel. כאן הוספנו את התיבול לגבינה בנפרד וחיזקנו אותו בעזרת מעט זרעי חרדל, שמוסיפים חריפות נעימה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

שמים את כל החומרים למעט מים בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לפירורים גדולים. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים 2 כפות מים נוספות.

3

מאחדים את התערובת ידנית ומרדדים על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 8 מ"מ. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל 2 ס"מ. מסדרים את הריבועים בתבניות במרווחים של כ־1 ס"מ וזורים מעט מלח למעלה.

4

אופים כ־15 דקות עד שהריבועים מזהיבים ותופחים מעט.

5

מצננים על רשת לטמפ' החדר ומעבירים לקופסה אטומה היטב. הריבועים נשמרים כשבוע מחוץ למקרר.