מתכון

חלב שומשום

ינואר 2020
1 דירוגים
חלב שומשום של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חלב שומשום של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אופציה נוספת ופחות מוכרת לחלב צמחי, פשוטה וזולה יחסית, עם טעם עשיר בזכות השומשום

אפשר להשתמש בחלב הזה כאלטרנטיבה לחלב פרה בכל מנה – גם בקפה. את העיסה שנותרת אחרי סינון הנוזל אפשר להוסיף לכדורי תמרים, לעוגיות או לעוגה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את השומשום בשפע מים במשך 8 שעות. מסננים, שוטפים, מעבירים לבלנדר עם 3 כוסות מים וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. מרפדים מסננת בבד חיתול ומניחים אותה מעל קערה. יוצקים את הנוזל למסננת, קושרים את הבד בחלקו העליון וסוחטים את הנוזל שנותר. יוצקים לצנצנת גדולה או לבקבוק זכוכית. החלב יישמר במקרר 3־5 ימים.