מתכון

חלת שוקולד-תפוז

פברואר 2019
1 דירוגים
חלת שוקולד תפוז של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל
חלת שוקולד תפוז של אורי שפט צילום: מיכל לנרט. סטיילינג: אסתי אנג'ל

אורי שפט ממאפיית לחמים משדרג לכם את החלות

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים את המים לקערת לישה, מפוררים לתוכם את השמרים.

2

מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה, 4 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית, לשים עוד 5 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.

3

בסיום הלישה מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת קליפות התפוז עד שהם נבלעים בבצק. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו כדור.

4

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת מעט, מכסים במגבת או ניילון, מתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו. בעזרת סכין מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, וכל חלק מחלקים שוב לשלושה חלקים.

5

מגלגלים לכדורים, ומניחים כל שלישיית כדורי בצק בתבנית אינגלייש קייק. הכדורים ממלאים שלושת רבעי תבנית. מכסים במגבת מטבח, ומתפיחים כ-35 דקות שבמהלכן מחממים תנור ל-220 מעלות.

6

החלות מוכנות לאפייה כשנפחן בולט מעל התבנית. מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה, ואופים כ-25 דקות לגוון זהוב, מצננים על רשת.