לישת הבצק מפעילה את השרירים בפלג הגוף העליון ובכפות הידיים, היא דורשת ריכוז ויש לה יכולת להרגיע. עוד לפני הלישה שתפו את הילדים בהכנות המקדימות: השקילה של החומרים והסידור שלהם מראש עוזרים לפתח מיומנות בארגון ובתכנון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
יוצקים מים או חלב שקדים לקערת רחבה, מוסיפים שמרים וממסים במים. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, שמן, סירופ מייפל ומלח ולשים עם שורש כף היד, תוך סיבוב הבצק בכיוון השעון כ־7 דקות לבצק חלק ואחיד.
2
מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות מכסים במגבת ומניחים להתפחה 40-30 דקות או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
3
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכסים במגבת. מוציאים את אחד החלקים ויוצרים כדורים בגדלים שונים (בינתיים משאירים את יתר החלקים מכוסים במגבת כדי שלא יתייבשו) חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מסדרים את כדורי הבצק כמעויין על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 40-30 דקות.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות, מפזרים מעל החלה קמח לבן בעזרת מסננת דקה, מעבירים לתנור ואופים את הלחמניות 20 דקות.