מתכון

חלת באבלס

אוגוסט 2020
חלת באבלס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
חלת באבלס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

הרעיון לחלה הגיע מהלל, הבת שלי, שרצתה חלה בצורת בועות סבון. החלה הזאת היא גם מין מאפה תלישה של לחמניות בגדלים שונים

לישת הבצק מפעילה את השרירים בפלג הגוף העליון ובכפות הידיים, היא דורשת ריכוז ויש לה יכולת להרגיע. עוד לפני הלישה שתפו את הילדים בהכנות המקדימות: השקילה של החומרים והסידור שלהם מראש עוזרים לפתח מיומנות בארגון ובתכנון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים מים או חלב שקדים לקערת רחבה, מוסיפים שמרים וממסים במים. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, שמן, סירופ מייפל ומלח ולשים עם שורש כף היד, תוך סיבוב הבצק בכיוון השעון כ־7 דקות לבצק חלק ואחיד.

2

מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות מכסים במגבת ומניחים להתפחה 40-30 דקות או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.

3

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכסים במגבת. מוציאים את אחד החלקים ויוצרים כדורים בגדלים שונים (בינתיים משאירים את יתר החלקים מכוסים במגבת כדי שלא יתייבשו) חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מסדרים את כדורי הבצק כמעויין על מגש מרופד בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 40-30 דקות.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות, מפזרים מעל החלה קמח לבן בעזרת מסננת דקה, מעבירים לתנור ואופים את הלחמניות 20 דקות.