מתכון

חלת בצלים

פברואר 2020
7 דירוגים
  • חלת בצלים של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
    חלת בצלים של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • חלת בצלים של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
    חלת בצלים של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

לדניאל קיציס יש אובססיה לחלות משוגעות. כאן היא מביאה גרסה עם בצלים צלויים ועשבי תיבול ארומטיים

דניאל: "אני ממש אוהבת להכין חלות עם טופינגס משוגעים. יש המון דרכים לאכול חלה: עם חמאה ומלח, לצד תבשיל סמיך או עם ממרחים מלוחים או מתוקים. כל טופינג מתאים לסוג אחר של אכילה. הבצלים הצלויים לוקחים את החלה לכיוון מתקתק ומוסיפים לה מרקם נגיס. העלים הארומטיים מסמלים לדעתי משהו ראסטי אבל גם מאוד נשי".

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לבצלים צלויים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצלים צלויים

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים בצלים במלח, סוכר ושמן זית וצולים בתנור כ־15 דקות עד שהבצלים משחימים. מצננים.

מכינים את הבצק

2

מערבלים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים, ביצה ומלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש ידנית ובמיקסר לסירוגין עד שכל השומן נטמע בבצק. אם הבצק שומני מדי מוסיפים כף קמח. ממשיכים ללוש במיקסר על מהירות בינונית עוד כ־10 דקות.

3

מקמחים קערה גדולה בקמח, מניחים בה את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־6 כדורים, מכסים ומתפיחים עוד כ־20 דקות.

4

יוצרים מהכדורים נחשים וקולעים 2 חלות. שוזרים בחלה בצלים צלויים וענפי תבלין. מקפלים כל חלה פנימה (כמעין שבלול או כדור) ומתפיחים כ־15 דקות נוספות.

5

מחממים תנור ל־180 מעלות. מושחים את החלות בחלמון ובוזקים מלח גס. אופים 30־20 דקות עד שהחלות זהובות.