מתכון

חלת קינמון

חלת קינמון חמימה, שבה טעם הקינמון מורגש אך לא משתלט. היא ורסטילית ואפשר לאכול אותה כחלה מתוקה או מלוחה

ספטמבר 2021
חלת קינמון של קרן שחר (חלה'ס) | צילום: יוסי גמזו לטובה
חלת קינמון של קרן שחר (חלה'ס) | צילום: יוסי גמזו לטובה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, קינמון ומלח. מוסיפים שמן ומים בהדרגה תוך כדי לישה ולשים כ־15 דקות, עד שהבצק אחיד, רך ואלסטי.

2

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים חצי שעה. מוציאים את האוויר בעזרת האגרוף, מכסים שוב וממשיכים להתפיח עוד חצי שעה.

3

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, חותכים אותו לשישה חלקים שווים, מכסים ומשאירים למנוחה של 15־20 דקות.

מעצבים את החלות

4

מחממים תנור ל־220 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים ליצירת אדים.

5

מגלגלים כל חלק בצק לרצועה באורך כ־20 ס"מ. קולעים כל שלוש רצועות לצמה ומעבירים את שתי החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהן רחוקות זו מזו. מכסים ומתפיחים חצי שעה, עד שהחלות מכפילות את גודלן. אפשר ללחוץ קלות על הבצק – אם הוא חוזר במהירות, החלות זקוקות לעוד זמן התפחה.

6

מברישים בעדינות את החלות במים ומפזרים מעל שומשום.

7

אופים 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־190־200 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10־15 דקות, עד שהחלות משחימות יפה (אם יש לכם מדחום, תוכלו לבדוק את טמפרטורת החלות לפני הוצאתן – היעד הוא 90 מעלות).

8

מוציאים את החלות מהתנור ומצננים אותן על רשת. אם רוצים חלות רכות, מכסים אותן במגבת.