מתכון

חלת ריקוטה ושוקולד

אוגוסט 2019
3 דירוגים
חלת ריקוטה ושוקולד של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת ריקוטה ושוקולד של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

זוהי חלה שכולה הפתעה: החל מהצורה ועד המלית העשירה עם השוקולד החם והנוזלי המקבל עידון מהגבינה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והחמאה ומוזגים לגומה. מוסיפים את החלב ולשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/4 כוס חלב). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך 40 דקות.

2

מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי המלית מלבד השוקולד.

3

מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 1/2 ס"מ. חותכים פסים בעובי של אצבע ובאורך של רבע מעלה הבצק. על 3/4 הבצק הנותר מורחים את המלית ומפזרים בקצה העלה שורה של קוביות שוקולד. מגלגלים את הבצק עד לפסים החתוכים. מגלגלים כל פס בצק חתוך סביב הבצק כך שנוצרת צורה של קרואסון ארוך ועליו פסי בצק מגולגלים. אפשר לוותר על הפסים ולגלגל לצורת קרואסון בלבד. מהדקים את קצוות הבצק ומעגלים לצורת חצי ירח.

4

מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומושחים בביצה טרופה עם החלב. מניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

5

אופים את החלה במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, או עד שהחלה שחומה.