מתכון

חמוצים קלאסיים מהמטבח הווייטנאמי

אוגוסט 2019
2 דירוגים
חמוצים וייטנאמיים של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
חמוצים וייטנאמיים של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

הם לא דורשים התססה ומוכנים לאכילה כמעט מיד, מושלמים לכריכים או לצד ירקות צלויים או טריים, דג או בשר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לנוזל הכבישה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

פורסים את הפפאיה והגזרים לרצועות דקות (בעזרת דסקית ייעודית של מעבד המזון או קולפן ז'וליאנים). מניחים בקערה, מפזרים את המלח ומשהים שעה בטמפרטורת החדר עד שהירקות רכים ומגירים נוזלים.

2

מערבבים את מרכיבי נוזל הכבישה בקערה רחבה, מסננים את הירקות ומעבירים לקערת נוזלי הכבישה. משהים 2־3 שעות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. החמוצים נשמרים עד שבועיים במקרר (אחר כך הם יאבדו את המרקם המוצק אך יהיו עדיין טובים למאכל).