מתכון

חמין אורז עם סילאן

ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שפע תבלינים ריחניים מעניקים לתבשיל את אופיו המיוחד והסילאן מוסיף מתיקות, שמחמיאה מאוד לתיבול החם הזה.

משך הבישול של החמין הזה מעט קצר יותר מהמקובל, אבל לתוצאה יש את כל הסממנים של החמין, שאנחנו כה אוהבים. שפע תבלינים ריחניים מעניקים לתבשיל את אופיו המיוחד והסילאן מוסיף מתיקות, שמחמיאה מאוד לתיבול החם הזה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

כותשים את התבלינים השלמים בעלי ומכתש.

2

שמים בשר בקערה גדולה מאוד. מזלפים 2 כפות שמן, מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים היטב.

3

מחממים סיר גדול (שמתאים לתנור) על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת השמן, הבשר המתובל ועצמות מוח ומטגנים כ-5 דקות לסגירת הבשר. מוציאים את הבשר והעצמות לקערה.

4

מחממים תנור ל-150 מעלות.

5

מוסיפים לסיר ירקות ומטגנים כ-8 דקות להשחמה קלה. מערבבים מדי פעם.

6

מחזירים לסיר את הבשר והעצמות. מוסיפים שעועית, אורז, סילאן ומלח ומערבבים. מסדרים מעל את הביצים.

7

יוצקים לסיר כ-2 ליטר מים, שיכסו את תכולת הסיר, ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, טועמים את הנוזל ומתקנים תיבול. אם צריך להוסיף מלח, ממיסים אותו קודם בקערית עם מעט מים. מכסים את הסיר.

8

אופים כ-½5-3 שעות. חשוב לוודא במהלך כל זמן האפייה, שהשעועית והאורז נמצאים בתוך נוזל. מוסיפים מים רותחים במידת הצורך.