באיטליה מקרוני הם בכלל סוג של פסטה קצרה וחלולה. בישראל המקרוני מקושר לפסטה ארוכה, או ליתר דיוק – השם של הבוקטיני הארוכים והחלולים שמתאימים למתכון של חמין ספגטי. החמין הזה מתבשל שעות ארוכות בתנור ויוצא שחום ומלא בטעמים שמתחברים אצלנו לחורף אמיתי ולבית חם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
2
מתבלים את העוף בכל התבלינים.
3
מוזגים את השמן לסיר ומטגנים את העוף עד שהוא משחים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
4
מחממים תנור ל־120 מעלות. מסדרים תפוחי אדמה בתחתית הסיר, מניחים מעל שכבת פסטה, מסדרים מעל את העוף ומעל עוד שכבת פסטה. מניחים את הביצים בתור הסיר, מוסיפים מים ומכסים עם מכסה. מבשלים בתנור במשך לילה.