מתכון

חצילים ממולאים כבושים בשמן זית

החצילים האלה מעולים במיוחד עם פיתות, לאבנה ומלא שמן זית, שבו הם נכבשים

3,083 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
חצילים ממולאים כבושים בשמן זית של שפית לונה זרייק | צילום: שני בריל
חצילים ממולאים כבושים בשמן זית של שפית לונה זרייק | צילום: שני בריל

"גדלתי על המנה הזאת, שהסבתא והדודות שלי היו מכינות באופן קבוע. החצילים האלה מתאימים להגשה עם המון מאכלים מהמטבח שלנו, ומעולים במיוחד עם פיתות, לאבנה ומלא שמן זית, שבו הם נכבשים".

שימו לב: הכנת החצילים דורשת השהייה של 8 שעות. החצילים הכבושים יהיו מוכנים אחרי שבועיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

אופן ההכנה

1

מבשלים חצילים בשפע מים רותחים 15־20 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים מיד למי קרח ומסננים.

2

חורצים פתח בכל חציל, פותחים וממליחים. מעבירים לקערה עם מסננת שעליה משקולת, ומשאירים במקרר ללילה שלם כדי להיפטר מכל הנוזלים.

מכינים את המילוי

3

מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים לקערה עם מסננת. משאירים במקרר ללילה שלם כדי להיפטר מכל הנוזלים.

כובשים את החצילים

4

ממלאים את החצילים במילוי, מכניסים לצנצנת מעוקרת וממלאים אותה עד הסוף בשמן זית. סוגרים ומניחים במקום מוצל. החצילים מוכנים לאכילה אחרי שבועיים ויישמרו עד שלושה חודשים מחוץ למקרר.