מתכון

חצילים נוסח סצ'ואן

דצמבר 2019
12 דירוגים
חצילים נוסח סצ'ואן של שף ישראל אהרוני. צילום: שי נייבורג
חצילים נוסח סצ'ואן של שף ישראל אהרוני. צילום: שי נייבורג

הסינים מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק טרם הבישול עם הרוטב. אני ממליץ דווקא לאדות, מה שהופך אותן לעדינות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים את החצילים לרוחבם, פורסים לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ ואחר כך לאצבעות ברוחב כ- 2 ס"מ.

2

מניחים כלי אידוי מבמבוק מעל סיר עם מים רותחים ומאדים את אצבעות החצילים כ- 15-10 דקות עד שהן מתרככות דיין, אך לא מדי.

3

מחממים שמן בווק, מוסיפים את הפלפל הסצ'ואני, הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי ורוטב השעועית השחורה ומטגנים תוך ערבוב כ- 2 דקות. מוסיפים סוכר ומערבבים דקה עד שהוא נמס.

4

מוסיפים את הסויה, המרק הצח ושמן שומשום ומבשלים יחד 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים עד שמסמיך מעט.

5

מוסיפים פנימה את החצילים ומערבבים בעדינות כדי שלא יישברו. מבשלים יחד דקה או שתיים ומעבירים לכלי הגשה.

6

מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.