מתכון

חציל קלוי עם כרשה ורימונים

2 דירוגים
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

חציל עם טחינה וגרגירי רימון זה הימור בטוח ובנאלי. תוספת של כרשה אפויה מוציאה אותו מהשגרה ומוסיפה לו מתיקות

מגישים לשולחן חצילים שלמים ומזמינים את האורחים להושיט מזלגות ולאכול את הבשר הקלוי היישר מהירק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

מניחים כרשה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים מעל 4 כפות שמן זית ואופים כ-10 דקות עד שהיא שחומה.

3

מוציאים ומצננים מעט.

4

קולים חציל על אש גלויה, בגריל או על חצילן מכל הצדדים כ-15 דקות בסך הכל עד שהוא חרוך היטב ורך מאוד.

5

מניחים את החציל במסננת כשהוא עומד ונשען על דפנותיה כדי שיגיר נוזלים ויצטנן.

6

פותחים את החציל לאורכו ומניחים בצלחת הגשה שטוחה. מפזרים עליו כרשה וגרגירי רימון, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים פטרוזיליה. מגישים מיד.